Zaterdag 24 augustus 2024

Hieronder vind je al een deel van het programma van Vogelhoek Feest ’24 dat doorgaat op zaterdag 24 augustus in en rond het Lijsternest. Binnenkort worden er meer details aangevuld. Je komt toch ook?

ROMMELMARKT

9u tot 18u
Wautersdreef, Begoniastraat en Palmstraat.
Meer info & inschrijven

LIJSTERNESTELEN

KOFFIEBAR

vanaf 8u

’s Ochtends koffiekoeken te koop (tot einde voorraad).

BAR & TAPAS

10u tot 18u

Ruime keuze aan dranken te verkrijgen. Heerlijke tapasbordjes te koop naast de bar. Dit jaar ook een primeur: Mexicaanse quesadilla’s met veel liefde vers klaargemaakt door buurtbewoner en professioneel traiteur Goretti Tack.

OPTREDEN KATWER Y LOS BRAVOS

10u30

Meer info volgt! vi.be/platform/KatweryLosBravos

HAMBURGERS

vanaf 11u30 (tot einde voorraad)

Heerlijk vers bereid door keurslagerij Abel!

TAART

Vanaf 13u30 (tot einde voorraad) taart te koop, heerlijk huisgebakken door de madammen van Tea Party.

OPTREDEN AMAI JAZZ QUARTET

13u30

Amai Jazz Quartet brengt jazz standards met een vernieuwend karakter. De band, bestaande uit Mellenaar Helga Ameye (vocals), Reinert Creve (piano), Toon Rumen (contrabas) en Rik Baeyens, leerde elkaar kennen op het conservatorium.  Laat je meeslepen op de zwoele riffs en sferische vocals.
facebook.com/AmaiJazzQuartet
GRIME

14u tot 17u

Gratis voor alle kinderen! Keurig verzorgd door Paula Oomen en Grime Ellen.

OPTREDEN MARINO NOPPE & MAXWELL STREET BAND

15u

Marino Noppe & Maxwell Street Band werden opgericht in 1982. Gedurende hun bestaan hebben ze vele successen behaald, zowel nationaal als internationaal. Marino Noppe heeft ook samengespeeld met artiesten als Magic Slim, Johnny Copeland, Louisiana red enz. Marino wordt beschouwd als de “Bluesvader van Vlaanderen”. Op Vogelhoek Feest kunnen blues liefhebbers zich verwachten aan een avond van puur Chicago-blues, met opzwepende funk-blues en messcherpe ballads.

Met Carlo Vanbelleghem aan de bas en Marcus Weymare op de drums.

VOORSTELLING BALLETGEZELSCHAP “BALANCE” (TADANS VZW)

17u

Tandans vzw is een recent opgestarte organisatie met als doel de schoonheid van dans en theater bij de mensen te brengen door middel van kleine en grotere producties. Hun focus hierbij is het brengen van verrassende en betoverende verhalen voor de hele familie.
Hun balletgezelschap Balance zal voor Vogelhoek Feest ’24 een medley brengen waar zowel jong en oud zich in zal herkennen! We nodigen iedereen uit om mee te zingen en dansen op herkenbare nummers. 
De smaak te pakken? Op 30 juni 2024 om 14u speelt Balance met hun voorstelling Alice in Wonderland in Cultuurhuis Merelbeke.
Volg Tadans vzw op Instagram via @tandans_vzw.
OPTREDEN STARVIN MARVIN BAND

18u30

Groep rond Marvin Siau (°1957) die begon met Gentse punkrock band Trampolino (finale van the first Belgian Punk Contest 1978, voorloper van de RockRally). Speelde met Luk Bral en vormde de PlasticDreamBand met o.a. Fons Symons (The Scabs) en Alan Gevaert (deus) en ontmoet dan Kevin Ayers waarmee hij eerst als duo optrad. Kevin Ayers was producer van zijn eerste mini lp “starvin marvin and the paranoid androids”.

Eind jaren 90 wordt de Starvin Marvin Band de begeleidingsgroep van Kevin Ayers met optredens in Engeland, Spanje, Nederland, Belgie en Japan. Met de jaren ervaring en een stevig repertoire van eigen nummers plus de erfenis van Kevin Ayers (+2013) en wat gepaste covers, geniet de groep nog steeds van een goede reputatie.

Bezetting: