Zaterdag 19 augustus 2023

Hieronder vind je het volledige programma van Vogelhoek Feest ’23 dat doorgaat op zaterdag 19 augustus in en rond het Lijsternest. Alle optredens en activiteiten worden live ter plaatse aangekondigd door onze presentator van dienst Frank Merrie. Je komt toch ook?

ROMMELMARKT

9u tot 18u
Wautersdreef, Begoniastraat en Palmstraat.
Info en inschrijven

LIJSTERNESTELEN

KOFFIEBAR

vanaf 8u

’s Ochtends koffiekoeken te koop (tot einde voorraad).

BAR & TAPAS

10u tot 18u

Ruime keuze aan dranken te verkrijgen.
Heerlijke tapasbordjes te koop naast de bar.

OPTREDEN THE CROONER & HIS 2 DIVA’s

11u00 tot 12u00

Laat je betoveren door de prachtige stem van Helena Maes uit de Tuinstraat en haar compagnons Philip & Marieke. Een rustige en uiterst gezellige start van een dag vol muzikaal genot. Ideaal aperitiefmoment!

HAMBURGERS

vanaf 11u30 (tot einde voorraad)

Heerlijk vers bereid door keurslagerij Abel!

AFHAAL PICKNICK

11u30 tot 14u

De heerlijke picknick wordt ook dit jaar weer aangeboden, opnieuw in samenwerking met traiteur en buurtbewoner Goretti Tack.

Enkel op bestelling! Bestellen en meer info

TAART & IJSJES

De hele namiddag worden er weer heerlijke ijsjes verkocht door onze vaste partner Melvie. Ambachtelijk ijs van de Ijsster met luxueuze toppings.
Vanaf 13u30 (tot einde voorraad) taart te koop, heerlijk huisgebakken door de madammen van Tea Party.

OPTREDEN LONG TALL DANNY

14u tot 15u

Bluesmuzikant uit Brugge.

Reeds jarenlang actief in verschillende formaties, variërend van  solo tot fullband.

Hij brengt telkens ode aan het bluesgenre in zijn verschillende facetten.

Hij neemt je als het ware mee op een heuse bluestrip doorheen de rijke historiek van het genre.

Ronkende namen van weleer zoals onder andere Muddy Waters, Howlin’ Wolf, John Lee Hooker, Big Bill Broonzy en vele anderen, worden er in de spotlight gezet.

Naast authentieke blues, brengt hij ook een mix aan muzikale invloeden vanuit  jazz, soul en rock’n’roll.

Voor deze gelegenheid speelt hij in duobezetting.

Geflankeerd door bluesharmonica, brengt hij de oldschool blues op akoestische gitaar en dobro.

Sit down, relax and get ready for the blues!

   

COLRUYT ACADEMY kinderanimatie

14u tot 16u

De Colruyt Academy stelt zich graag voor aan jong en oud. De kinderen kunnen eendjes vissen en raden wat er in de voelbox zit, in ruil voor iets lekkers.

FOTOSAFARI IN ’t LIJSTERNEST voor kinderen

14u tot 15u30

Ook dit jaar organiseert Emilia Motoasca terug een fotosafari voor kinderen tussen 7 en 14 jaar. We verzamelen aan de ingang van het Lijsternest (kant Wautersdreef), 10 minuten voor aanvang.

Benodigdheden: per kind een gsm met camera of een gewoon fototoestel.

Beschrijving: in eigen tuin/buurt zijn er veel insecten en planten (bloemen/struiken/bomen) die op het eerste zicht gewoon zijn. Toch blijken deze planten/insecten speciaal als er meer tijd gemaakt wordt om deze van dichtbij te bekijken. Sommige zijn goed gecamoufleerd in de omgeving, andere verrassen de aandachtige kijkers met speciale vormen, kleuren(combinaties), symmetrie. In elk seizoen is er iets te ontdekken dicht bij eigen huis, zelfs in druk bezochte plaatsen of verlaten desolate plaatsen zonder veel groen.

Wat: met een groep kinderen zoeken naar insecten en/of planten/bloemen. Als er een onderwerp gevonden is, gaan wij met z’n allen deze bekijken en iedereen neemt een of meerdere foto’s met z’n gsm. Emilia zal wat uitleg geven over de gevonden insecten, planten/bloemen en hoe best te werk te gaan met macro-foto’s of natuurfoto’s. Eventueel kan geëxperimenteerd worden met een eenvoudige fisheye-lens of caleidoscooplens die op gsm met een clip vastgemaakt kan worden.

Resultaat: de gemaakte foto’s worden verzameld en gedeeld op onze Facebook-pagina. Elke deelnemer krijgt ook een leuke verrassing na afloop van fotosafari.

KINDERSPELLETJES MET KLJ

14u tot 15u

Jeugdbeweging KLJ wil graag opstarten in Melle. Op Vogelhoek Feest geven ze een voorproefje!

VOORLEZEN MET DE BIB

14u tot 16u

Elk half uur, in het park voor de bib. Bij slecht weer binnen in de bib.

GRIME

14u tot 17u

Gratis voor alle kinderen! Keurig verzorgd door Paula Oomen & co.

OPTREDEN BARITON LOCO

15u30 tot 16u30

Bariton Loco is een vierkoppige band met roots in Laarne en Melle Vogelhoek. Ze brengen sixties surf en rootsrock op hun eigenzinnige wijze. Denk aan de sound van Link Wray, de attitude van The Cramps en de klasse van Mancini. Opgericht ten huize Declercq bestaat de band uit:

Gebroeders Declercq werkten tijdens de lockdown aan hun eerste EP ‘Down Below’ die in 2021 op vinyl verscheen. Die plaat reflecteert hun energieke live shows: de scherpe klank van Dantés bass VI, Kaspers dirty fuzz, Lievens exotische ritmes en twang van Fausts zelfgemaakte gitaar.

De gerenomeerde muziek site LUMINOUS DASH over EP ‘Down Below’: “Het is de soundtrack bij iets van Tarantino, het is surf en het beweegt. En dat is meer dan genoeg. Vier kopstoten van songs en ja, het is nostalgie en ja, er is niks mis mee. Het is opwinding, rock-‘n-roll en reverb. Van wijlen Dick Dale tot The Treble Spankers en alle gitaren daartussen. Terwijl ze gewoon van bij ons zijn”.

Bookings: dantedeclercq@gmail.com

KINDERDISCO

17u00 tot 18u00

Tijdens dit uurtje behoort de dansvloer onder de tent volledig toe aan de jongsten onder ons. We draaien de leukste en meest gekke kinderliedjes van nu en van vroeger. Terwijl de kinderen helemaal uit de bol gaan en hun energie kwijt kunnen, genieten ouders des te meer van een drankje en een hapje. Aansluitend optreden van De Straatschenders om de dag af te ronden in majeur!

OPTREDEN DE STRAATSCHENDERS

18u30 tot 20u00

Actuele liedjes in het Gents, muziektheater, politieke satire, enz…

De Straatschenders staan voor kwade en minder kwade teksten in het Gents van de Brugse Poort, enthousiasmerende muziek, maatschappijkritiek en oppositie, muzikale interpretatie van eigen, gekende en minder gekende nummers.

De groep is gehuisvest en repeert in Melle. Tekstschrijver en zanger, Jan Verbeeck sr wordt muzikaal gestuurd door Isolde Van de Goten (basklarinet, klarinet en accordeon), Tanja Goethals (trompet), Dominique De Zutter (percussie), Peter Hoebeke (geluid), Pieter Schepens (bas) en Jan Verbeeck jr (gitaar).